Kund berättar sitt hus historia! Byggdes redan 1926

”Huset byggdes 1926 och vi köpte det 1980. Då var det i fint skick invändigt, lite tveksamt utvändigt men bra ändå. Vi upptäckte första vintern att det gick åt mycket olja med en gammal oljepanna och huset var mycket dåligt isolerat.

Ganska snart när vi hade flyttat in började jag tilläggsisolera och bytte ut mot riktig isolering på vinden och tog bort den gamla oljepannan och installerade en elkasett och en stor vattentank så vi kunde använda nästan enbart nattaxa för elen. Jag fortsatte tilläggsisolera på fritiden och ökade tjockleken på takstolarna för att få plats med mer isolering. Ganska snart blev familjen större och då började vi bygga till, och i samband med det lade vi om taket till ett plåttak som liknar tegelpannor, det var rätt kärvt ekonomiskt då. Jag har gjort 90-95% av allt arbete själv av utbyggnaden. 

Det har tagit sin tid att få allt klart invändigt, allting annat är ju klart.

Huset är nu nästan ett energisparhus och med de restriktioner som den befintliga byggnaden då innebar, så kan man inte göra precis vad som helst. Tillbyggnad, med mycket god isolering, golvvärme och bergvärmepump gjorde så att vi fick ner energiförbrukningen ganska kraftigt trots att huset nästan blev dubbelt så stort.

På senare år började gamla taket rosta på en del ställen och det växte alger, och då letade vi runt  bland flera bolag för ett nytt tak och det fanns en mängd entreprenörer med olika kostnader, och även ett bolag som gjorde felaktiga fuktmätningar och sa att vi skulle byta ut vissa takstolar och mängder av råspont. Denna bluff synade jag givetvis.

Vi hittade sedan er som verkade seriösa och det var inte heller så att det var direkt dyrare för att ni var seriösa. Det fanns flera bolag som var nya och det kändes tryggt ur garantiperspektiv att ni har existerat i generationer.

Vi hade även en speciell överenskommelse med er om att vi skulle få utnyttja er byggställning för att vi skulle måla huset och det fungerade jättebra”.

Kund berättar sitt hus historia! Byggdes redan 1926 1

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här