Takläggning av Villatakspecialisten på Drömstigen - Bromma

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

På detta parhus på Drömstigen i Bromma fanns många saker som pekade på en stolthet för hantverket: Den typiska lockpanelen på fasaderna, vackert lagd kullersten framför entrétrappan, vita fönsterluckor samt klassiska svarta lyktor vid dörrarna.

Valet av klassiskt lertegel till taket var därför det självklara valet, eftersom detta går helt i stil med Brommas hantverkarmässiga traditioner.

Alla färger på huset passar fint ihop: den gula fasaden och de vita detaljerna kompletterar varandra, och de tegelröda takpannorna och den röda plåten hela huset ett behagligt helhetsintryck. 

Ett av takfönstren öppnas åt sidan istället för uppåt, vilket kallas en hantverkarutgång. Framför detta fönster monterades en gångbrygga och en takstege leder upp till skorstenen. Detta gör det möjligt för framtida underhållsarbete att utföras på smidigast och säkrast möjliga sätt. 

På de vågformade taken på takkuporna som vetter mot vägen krävdes hög yrkesskicklighet för att skapa de krökta plåtlisterna på framsidan ovanför fönstren. Runt takkuporna monterades vit plåt, i enlighet med husets traditionella utseende. 

Drömstigen - Bromma 1

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här