Takläggning av Villatakspecialisten på Gyllenstiernas väg - Järfälla

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

Huset på Gyllenstiernas väg i Järfälla var i behov av en helomläggning.

Ibland sägs taket vara husets femte fasad, vilket var tydligt i fallet med denna villa där det slitna taket drog ner husets helhetsintryck. Dessutom fanns en risk för läckage och mögel som skulle kunna skada huset som helhet och leda till framtida höga reparationskostnader. Därför togs beslutet att ett nytt tak behövdes.  

Taket är av typen säteritak, vilket innebär att det är uppdelat i en övre och en undre del, åtskilda av ett plåtparti, där den undre halvan av taket sluttar brantare än den övre. Denna typ av tak var vanlig på gamla säterier, en typ av herrgårdar som var vanliga mellan 1600- och 1800-talet.

Med ett sådant kulturarv var det självklart att materialval och hantverk måste vara av högsta kvalitet. 

Vackert patinerade tegelpannor lades, och plåtdetaljer i en matchande röd nyans monterades. Till detta kom
även vita plåtdetaljer som passade husets vita fasader. Svarta hängrännor utgör en sorts nedre ram runt taket, och som kronan på verket monterades en välvd omegahuv på skorstenen för att skydda mot fallande regn och snö.

Det nya taket gör att de boende slipper oroa sig för mögel och läckor och de påföljande kostnaderna. Därför kan de njuta av att bo i ett vackert hus där de kan göra de saker som de faktiskt vill ägna sig åt.

Gyllenstiernas väg - Järfälla 1

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här