Takläggning av Villatakspecialisten på Kappelvägen - Nacka

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

Med slitna takpannor och bristfälliga plåtdetaljer på Kappellvägen i Nacka skapades ett helhetsintryck som inte gjorde det övriga huset rättvisa. Eftersom det även förekom en risk för läckage och mögel, tog de boende beslutet att ett nytt tak behövdes.

Det färggranna gula huset fick ett lyft med takpannor i klassiskt tegelrött och röda plåtdetaljer. De vita vindskivorna och gavelbeslagen som monterades längs med gavlarna, kompletteras fint av de vita hängrännorna och stuprören.

Taksäkerheten uppdaterades och inkluderar en taklucka med tillhörande takstege och en gångbrygga, som gör det enkelt för exempelvis sotare att ta sig upp till och arbeta vid skorstenen. 

För att det ska vara säkert att röra sig i närheten av huset under töväder, utan att behöva tänka på nedglidande snö och is, monterades snörasskydd. 

De boende kan nu njuta av att bo i ett estetiskt tilltalande hus, som dessutom gör att de slipper oroa sig för de kostnader och det besvär som läckor och mögel skulle innebära. De kan istället helt ägna sig åt de saker som de faktiskt vill göra i och runt huset.

Kappelvägen - Nacka 1

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här