Takläggning av Villatakspecialisten på Solvägen - Södertälje

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

De ljusgrå fasaderna på Solvägen i Södertälje och de vita knutarna, det runda vindsfönstret och skorstenen i tegel gör att denna villa har ett tidlöst och nästan sagoboks-aktigt utseende. Det som drog ner intrycket var det slitna taket med takpannor som hade nötts ut av år av slitage från väder och vind. Dessutom fanns en risk för framtida läckage och mögel. För att åtgärda situationen bestämde sig de boende för att få ett nytt tak lagt.

Ett klassiskt tak med tvåkupigt lertegel lades, tillsammans med plåtdetaljer som noga valts ut för att perfekt passa med takpannorna. Ränndalarna, som löper mellan takets ytor och leder vattnet ner mot hängrännan, går i en röd ton, precis som plåtinklädnaden runt ventilationsröret. Skorstenen kröns av en rundad omegahuv i svart plåt, och de vita hängrännorna och stuprören matchar husets vita knutar och fönsterramar. 

De boende kan nu njuta av ett hus som i alla dess delar utstrålar hantverksskicklighet och estetik, och slipper oroa sig för eventuella framtida läckage, med ett tak som är garanterat att hålla i en lång tid framöver.

Solvägen - Södertälje 1

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här