Takläggning av Villatakspecialisten på Ulvsunda Slotts Väg 36

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

Det brukar sägas att taket är husets femte fasad, vilket omläggningen av taket på Ulvsunda Slotts väg 36 i Bromma på denna villa tydligt visar. 

När man ser en jämförelse mellan hur huset såg ut före och efter omläggningen slås man av vilken skillnad det gör att ha ett tak som verkligen passar huset.  

Mossbelupna och slitna takpannor och grå plåt gjorde inte det övriga huset rättvisa och drog ner helhetsintrycket. Den vita plåten längs gavlarna hade börjat flagna. 

Med nya tegelröda takpannor och matchande röda plåtdetaljer gavs hela huset ett rejält lyft. Tillsammans med de omgivande träden och gräsmattorna får de boende ett hem som är betydligt trevligare att bo i och vistas runt. 

Takfotsprånget och gavelsprånget, alltså de delar av taket som skjuter ut ovanför fasaden, förlängdes så att väggarna skyddas mer mot väder och vind. Detta gör att fasaden kommer att bevaras i vackert skick längre.

Takkupan som tidigare varit helt inklädd i grå plåt fick gula väggar som matchade de övriga huset, samt fick vita och röda plåtdetaljer som fick takkupan att smälta ihop med det omgivande taket.

Som pricken över i:et fick skorstenen en vackert rundad omegahuv som skydd mot regn och rusk. 

Ulvsunda Slotts Väg 36 1
Ulvsunda Slotts Väg 36 2
Ulvsunda Slotts Väg 36 3
Ulvsunda Slotts Väg 36 4
Ulvsunda Slotts Väg 36 5

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här