Takläggning av Villatakspecialisten på Viltstigen - Tumba

Kundgrupp Villaägare
Uppdrag Takläggning

Det gamla slitna taket på Viltstigen i Tumba hade gjort sitt, och det var dags för ett tak som skulle göra det möjligt för de boende att slippa oroa sig för läckor och risk för mögel och istället kunna ägna sig åt viktigare saker.

Det tidigare taket bestod av takpannor som slitits och missfärgats av väder och vind, och de plåtdetaljer som satt på taket var grå och tämligen iögonfallande eftersom de inte matchade taket i övrigt. Dessutom uppfyllde inte den takstege som satt på taket de senaste säkerhetskraven. 

En fullständig helomläggning av taket genomfördes och snygga svarta betongpannor lades, tillsammans med matchande svarta plåtdetaljer. Även den fina förstukvisten med snickarglädje lades om med samma takpannor. De klassiska röda fasaderna med de vita knutarna i kombination med det svarta taket ger hela huset ett trevligt helhetsintryck. 

Som på alla tak som behöver utstå det svenska klimatet behövs framtida underhållsarbete. Detta har nu gjorts så enkelt som möjligt med så kallade bärläktsteg som löper uppför taket på tre separata ställen. Glidskydd som monteras vid takfoten bredvid bärläktstegen, gör att man kan haka fast en stege och komma upp på taket utan att behöva oroa sig för att stegen ska glida ner eller välta. 

De boende kan nu njuta av ett vackert hus som passar bättre in med den omgivande naturen.

Viltstigen - Tumba 1

Liknande uppdrag

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här