Villatakspecialisten hittade seriösa kunder på Hem- och villamässan

I början av oktober tog Hem- och Villamässan över Stockholmsmässan, och självklart var takspecialisterna på Villatakspecialisten med och ställde ut. Villatakspecialisten hade som mål att under Hem- och Villamässan träffa privatpersoner som behöver expertkunskaper inom takrenovering, och som har höga krav på kvalitet och kräver seriositet från takfirman de anlitar.
– Jag tycker att det var jätteroligt! Vi hade väldigt många som besökte vår monter, många känner till oss, säger Vanessa Frykman, marknadschef på Villatakspecialisten.
– Höjdpunkten var att det var så många som var intresserade av att få en väldigt bra och seriös affär. Det tyckte jag var kul!

Villatakspecialisten tyckte att årets besökare hade tagit upp nivån ett steg gällande kunskap och vad som krävs när man ska renovera eller byta tak. De som kom och pratade med Villatakspecialisten hade helt enkelt bättre koll på vad de sökte för tjänster och ställde högre krav på kvaliteten på material och utförande.

– Vi hoppas verkligen att det fortsätter vara så nästa år! Vi har lika många förfrågningar i år som förra året, men det verkade som att kunderna i år var mer pålästa och medvetna, säger Vanessa Frykman.

– Det ska inte bara göras en takomläggning för att kunna utnyttja ROT-avdraget, utan för att taket faktiskt är i behov av en omläggning och man i större grad är intresserad av en långsiktig investering med en riktig garanti.

En av Villatakspecialistens besökare hade fått offert av Villatakspecialisten under tidigare Hem- och Villamässa, men valt att anlita annan entreprenör eftersom de erbjudit offert med lägre pris. Villatakspecialisten rekommenderade dem att anlita en konsult för att få experttips och granskning av taket. När Villatakspecialisten träffade besökaren i år berättade han att de råkat ut för ett fuskjobb: konsulten hade gjort bedömningen att hela arbetet behövde göras om.

– Det gör ont i mitt hjärta när jag hör hur förtvivlade de är. De har verkligen trott att de får en lika bra produkt som vi levererar, men snart efter renoveringen varit slutförd har taken börjat läcka in och så ska det absolut inte vara, säger Vanessa Frykman.

– Vi hoppas att villaägare förstår hur viktigt det är att ta hjälp i tid aven kunnig tak- och plåtkonsult som hjälper dem att handla upp affären och att man ser det ekonomiska i att investera i en kvalitetsprodukt som håller i minst 50 år istället för att behöva göra fem takomläggningar på samma period. Man får det man betalar för – den frasen blir inte gammal inom den här branschen.

Självklart kommer Villatakspecialisten att medverka även under 2017 års Hem- och villamässan i Stockholm. Då tror Vanessa Frykman att Villatakspecialisten kommer satsa mer på att utbilda och informera kunderna både rent tekniskt men även hur man hittar rätt entreprenör, för att på så sätt göra det lättare för kunder att själva se vilka takföretag som är seriösa och inte.
– De får lite ”att tänka på-tips”, till exempel bara att man ska finna ut hur länge bolaget har funnits och att alla referenserna är äkta, säger hon.

Vanessa Villatakspecialisten

Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig.