Villatakspecialisten sponsrar Älvsjö AIK FFs girl camp

Vi på Villatakspecialisten är stolta sponsorer för Älvsjö AIK som precis haft sitt första girl camp och avslutade med en Villatak cup! Vi passade på att uppmärksamma detta ytterligare och besökte fotbollstjejerna den avslutande dagen med medaljer och glass i den härliga sommarvärmen. Vi ställde också några frågor till klubben, bland annat hur idén om en cup endast för tjejer uppkom.

 

Vilka är Älvsjö AIK?

Älvsjö AIK är en barn & ungdomsförening som också har ett damlag i Elitettan. Vi har ca 1600 medlemmar. Navet i verksamheten är vår barn & ungdomsidrott. Föreningen startade redan 1915 och vi har en lång historia bakom oss med många SM-guld på damsidan.

Hur kom idén om en cup endast för tjejer?

Vår klubbchef som tidigare arbetade i BP hade där varit med och arrangerat en tjejcamp med gott resultat. När vi i Älvsjö AIK såg att få tjejer deltagit i våra camper så ville vi testa även här att ha en camp bara för tjejer med kvinnliga ledare. Att avsluta med en cup var en rolig dag mitt under EM. Cuper har det också varit ont om under pandemin.

Hur tyckte tjejerna det var att få ha en cup för sig själva och att spela med olika åldrar?

Tjejerna var grymma när de spelade tillsammans. Det var oerhört inspirerande att se olika åldrar samarbeta och hur lätt det är att göra saker över åldersgränserna när man gör det på ett strukturerat och bra sätt. Tjejerna såg ut att ha en fantastisk dag och med Villatak cup medaljer om halsen avslutade vi en alldeles fantastisk vecka på Älvsjö IP!

Hur skulle ni säga att ni såg tjejerna inspirerade och motiverade under denna cup och i allmänhet?

Liksom resten av veckan var denna dag hur lyckad som helst. Motiverande och inspirerande tjejer körde på för fullt i värmen och med målade flaggor på kinderna representerade dem de olika länderna som var med i EM. 

Att se de olika åldrarna spela tillsammans visade att oavsett ålder så kan man brinna för samma sak

När vi var på planen och såg tjejerna spela såg vi ett samarbete som var schysst, anpassande och strukturerat. Vi såg också världens minsta målvakt som gick all in och verkligen kastade sig efter bollen. Vi blev varma i hjärtat av att se alla unga tjejer följa sin stora dröm. 

Villatakspecialisten sponsrar Älvsjö AIK FFs girl camp 1
Villatakspecialisten sponsrar Älvsjö AIK FFs girl camp 2
Villatakspecialisten sponsrar Älvsjö AIK FFs girl camp 3

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här