1. Taktips
  2. /
  3. Taktips – Byta plåten på taket

Om man står i begrepp att lägga om taket så skulle man kunna ställa sig frågan: Men kan vi inte bara måla om plåtdetaljerna? Men för att svara på frågan så måste man undersöka plåten. 

Men tittar vi på plåtarbetet så är det där det brister. I videon har man bara lappat över plåtar. Om man tittar på takytan kan man fråga sig vilka ställen är det som det är störst risk för vatten att leta sig in i huset? Vi hittar ett flertal ställen och sprickor. 

När man lägger om ett tak, så skulle man kunna förvänta sig att det ska hålla i cirka 50 år men om man då inte samtidigt byter ut plåtdetaljerna så kommer det ha en kortare livslängd. 

Om man vill slippa risk för läckage och vill att hela taket ska ha samma livslängd. Då byter man ut alla plåtdetaljer samtidigt.

Dela artikel

Relaterade nyheter

18 mars 2023

Takläggare i Solna

Takläggare i Solna Är du på jakt efter en pålitlig takläggare i Solna? Vi på VillaTakspecialisten är stolta över våra goda referenser och är specialiserade på t...
14 mars 2023

Takläggare i Huddinge

Takläggare i Huddinge Letar du efter en pålitlig takläggare för din villa i Huddinge? Vi är en väletablerad takfirma med expertis inom takläggning och plåtslage...