Vit villa med svarta takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Huddinge

Takläggare i Huddinge

Letar du efter en pålitlig takläggare för din villa i Huddinge? Vi är en väletablerad takfirma med expertis inom takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Huddinge

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att identifiera eventuella problem eller brister på ditt tak. Baserat på vår bedömning får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning om det behövs. Om möjligt föreslår vi även lokala reparationer för att åtgärda problemet.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Det är av högsta vikt att välja en pålitlig takläggare då takläggningsbranschen kan vara förvirrande, med olika förslag och priser. Vi är medvetna om bristen på kvalificerade takläggare och plåtslagare i Sverige, vilket har lett till att många takföretag erbjuder snabba och ohållbara lösningar, såsom att enbart måla taket i stället för att byta ut defekta plåtar som kan leda till läckage vid skarvarna. Detta kan orsaka problem och oväntade kostnader för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

Om ditt tak är gammalt eller läcker är det mycket möjligt att det är dags för en takomläggning. Ett korrekt lagt tak som regelbundet underhålls har en livslängd på 30–50 år om det är lagt med material av hög kvalitet. Ett tak som läcker kan orsaka skador av fukt och mögel och därför är det viktigt att se över sitt tak om det är gammalt eller inte korrekt lagt. Vi rekommenderar att taket inspekteras av en erfaren takläggare för att avgöra om en omläggning är nödvändig. Hos oss, på VillaTakspecialisten, erbjuder vi alltid kostnadsfria översyner och detaljerade offerter för takläggning i Huddinge.

 

Erfarenhet sedan 1979

Vi är ett prisbelönt familjeföretag med lång erfarenhet sedan 1979. Vår oslagbara kompetens beror på vårt genuina intresse för hantverket, noggrann dokumentation av alla erfarenheter samt vår stolthet i att leverera de bästa taken i Sverige. Vi har ett eget plåtslageri, genomför interna utbildningar, har kontrollerande checklistor för takinspektion och delar även med oss av utbildningsfilmer på Youtube. Med ett kvalitetssystem som garanterar noggrannhet i varje detalj för varje unikt tak, förvaltar vi din investering på bästa sätt så att du kan leva och bo tryggt i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
Svart villa med svarta takpannor
Vit villa med grönt mansardtak
svart trävilla med röda takpannor och blå trädetaljer
Vit villa med svarta takpannor

Många referenser i Huddinge

Huddinge är en kommun med en blandning av både urban och lantlig miljö, den sträcker sig från de mer tätbefolkade områdena nära Stockholm till de mer skogbevuxna områdena längre söderut. Det finns ett stort antal villaområden med många unika och vackra villor och vi har lång erfarenhet av takarbeten i Huddinge. Många villaägare i Huddinge är nöjda med att dom har valt VillaTakspecialisten för deras takarbeten, kontakta oss för referenser. Ring oss idag för en kostnadsfri översyn över ditt unika tak.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta-Huddinge

Fakta

Om Huddinge

Huddinge kommun ligger söder om Stockholm och tillhör landskapet Södermanland. Från Flemingsberg kan du resa med både pendeltåg och fjärrtåg och kommunens östra delar trafikeras av Nynäsbanan. I väster går tunnelbanans röda linje mot Norsborg som har en station i Vårby.
 

Invånare: 112 772 (2019) 
Yta: 140,50 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa