Villa med tegeltak
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Botkyrka

Takläggare i Botkyrka

Söker du en takläggare i Botkyrka? Vi på VillaTakspecialisten hjälper er med allt sorts takarbete. Vi har goda referenser från tidigare kunder och är specialister på takläggning och plåtslageri på villor.

15_garanti

TakläggARE

Proffs på takläggning i Botkyrka

Vi erbjuder en kostnadsfri översyn där vi går igenom ert tak och lokaliserar eventuella fel och brister. Skulle rekommendationen vara takomläggning så får du en detaljerad offert på takomläggning av högsta kvalitet, med 15 års garanti. Är rekommendationen lagning så får du en detaljerad offert över det.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Att hitta en seriös takläggare kan kännas svårt när åtgärdsförslagen och prislapparna skiljer sig så mycket. Det finns en stor brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige och 9 av 10 takföretag vet inte hur man lägger ett tak korrekt. Det visar sig bland annat när vissa takläggarföretag ger kortsiktiga lösningar, som att måla om ett tak som läcker och säger till sina kunder att det gör att taket kommer hålla upp till 20 år extra. Tyvärr fungerar det inte så utan det är viktigt att taket är korrekt gjort och helt tätt. 

 

 

När är det dags att byta tak?

Om du har ett gammalt tak eller ett tak som läcker så är det mycket möjligt att det är dags för en takomläggning. Ett tak som är korrekt lagt med material av hög kvalitet har en livslängd på ca 30–50 år om det underhålls under sin livslängd. Ett läckande tak kan orsaka skador av fukt och mögel i huset. Därför är det viktigt att man ser över sitt tak om det är gammalt, om det läcker eller om man upptäcker att taket inte är korrekt lagt. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid en kostnadsfri översyn och en detaljerad offert för takläggning i Botkyrka. Då får du veta om det är dags för en omläggning eller om det räcker med reparation.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett familjeföretag med tre generationers takläggare och vi har byggt upp en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket. Vi förvaltar alla erfarenheter och känner stor stolthet över att skapa Sveriges bästa tak. Vi har ett eget plåtslageri, checklistor för kontroll av tak, interna utbildningar, utbildningsfilmer vi har skapat själva (och delar med oss av på YouTube). Vi har också ett kvalitetssystem som gör att vi kan säkerställa högsta noggrannhet in i detalj för varje tak. Med detta så förvaltar vi din investering på bästa sätt så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak i många år framöver.  

Våra takomläggningar

Vi har under åren utfört ett flertal projekt runt om i Stockholm. Här nedanför kan du se bilder från några av dem.

Röd villa med svart tegeltak
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer
Röd villa i Enskede med röda takpannor

Många referenser i Botkyrka

Botkyrka är den kommun som har bäst tillväxt i hela Sverige och det finns många vackra naturskyddsområden och trevliga villaområden. Vi har lång erfarenhet av takläggning på villor i Botkyrka och många kunder från Botkyrka är nöjda med sitt val av VillaTakspecialisten när det kommer till takomläggning. Kontakta oss för referenser av tidigare takarbeten i Botkyrka eller ring oss idag för en kostnadsfri översyn.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Botkyrka

Fakta

Om Botkyrka

Botkyrka är en kommun i Stockholms län med Tumba som centralort. Kommunen gränsar till bland annat Ekerö, Huddinge och Haninge.

Invånare: 94 606 (2019) 
Yta: 222,3 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa