Östbovägen 4B, Danderyd 00001
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Danderyd

Takläggare i Danderyd

Söker du en takläggare i Danderyd? På VillaTakspecialisten hjälper vi er med allt sorts takarbete.

15_garanti

TakläggARE

Proffs på takläggning av villor

Vi är specialister på takomläggning och plåtslageri på villor och har mycket goda referenser från tidigare kunder. Vi erbjuder kostnadsfri översyn och en detaljerad offert. Vid översynen så ser vi över skicket på ert tak och lokaliserar eventuella fel och brister. Skulle rekommendationen vara reparation så skickar vi en offert på det. Skulle rekommendationen vara en takomläggning så skickar vi en detaljerad offert på en takläggning av högsta kvalitet med 15 års garanti.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Att hitta en seriös takläggare kan kännas svårt, det är inte så konstigt när åtgärdsförslagen och priserna kan skilja sig så mycket åt. Tyvärr är det så att 9 av 10 takföretag inte vet hur man lägger ett tak korrekt och det råder en stor brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige. Det visar sig inte minst när många takläggarföretag ger ohållbara och kortsiktiga lösningar som att måla om taket i stället för att byta ut dåliga plåtar som läcker i skarvarna. Det leder ofta till läckage och kostsamma överraskningar för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

Om ditt tak är gammalt eller läcker så kan det vara så att en takomläggning behövs för att undvika fuktskador, läckage och mögel. Ett tak ska läggas om, antingen när tak-materialet nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades om ordentligt sist det lades om. Livslängden på ett tak är ungefär 30–50 år om det har lagts på ett korrekt sätt och om man underhåller det regelbundet. För att veta om en takomläggning behövs, eller om det räcker med reparationer, så måste taket inspekteras av någon som är kompetent. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid en kostnadsfri översyn och detaljerad offert för takläggning i Danderyd.

 

En takfirma med lång erfarenhet

Tack vare vårt genuina intresse för hantverket, stoltheten i att skapa Sveriges bästa tak och förvaltning av alla erfarenheter är VillaTakspecialisten en prisvinnande takfirma. Vi har under lång tid byggt upp en kompetens som är oslagbar. Vi har eget plåtslageri, interna utbildningar, checklistor för kontroll av tak, utbildningsfilmer vi har skapat själva (som vi delar med oss av på YouTube) och ett kvalitetssystem som säkerställer största noggrannhet på detaljnivå. För varje unikt tak så förvaltar vi din investering på bästa sätt så att du kan känna dig trygg med ett tak som håller i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
Gul villa med svarta takpannor
Vit villa med svarta takpannor
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Gul villa med röda takpannor och svart plåtdetaljer
Svart villa med svarta takpannor

Många referenser i Danderyd

Större delen av Danderyd består av villaområden och det finns gott om unika och anrika villor med vackra takdetaljer. I Danderyd finns det många villor, både med tegeltak och plåttak och vi har lång erfarenhet av takarbeten på villor med äldre stil och stor passion för att restaurera tak i tidsenlig stil. Vi har många nöjda kunder med villor i Danderyd och ni är varmt välkomna att kontakta oss för referenser från tidigare arbeten. Ring oss idag för en kostnadsfri översyn av ert unika tak.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, och plåtslageri. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Danderyd

Fakta

Om Danderyd

Danderyd är en storstadskommun omgiven av vatten och gränsar till Edsviken, Djursholm och Sollentuna.

Invånare: 32 857 (2019) 
Yta: 32,67 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa