Vit villa med orangea takpannor och röda plåtdetaljer
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Solna

Takläggare i Solna

Är du på jakt efter en pålitlig takläggare i Solna? Vi på VillaTakspecialisten är stolta över våra goda referenser och är specialiserade på takläggning och plåtslageri för villor. 

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Solna

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att upptäcka eventuella fel och brister på ditt tak. Baserat på vår noggranna bedömning får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning om det behövs. Om det som behövs är en lagning lokalt så får du en offert på det.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en pålitlig takläggare

Takläggningsbranschen kan vara en djungel med varierande priser och åtgärdsförslag. Tyvärr är kompetenta takläggare och plåtslagare sällsynta, vilket har lett till att många takföretag erbjuder kortvariga och ohållbara lösningar. Vissa företag kan föreslå enkla lösningar som att bara måla om taket i stället för att åtgärda de faktiska problemen, vilket i slutändan kan leda till läckage och oväntade kostnader för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

För att undvika läckage, fuktskador och mögel är det avgörande att ha ett tätt tak som skyddar din bostad. Ett korrekt lagt tak med kvalitetsmaterial har normalt en livslängd på 30–50 år, förutsatt att det underhålls regelbundet. Om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt vid senaste omläggningen bör man överväga att byta ut taket. För att få en professionell bedömning erbjuder vi en kostnadsfri översyn och en detaljerad offert för takläggning i Solna.

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett välrenommerat familjeföretag med en lång erfarenhet sedan 1979. Vi har byggt upp en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket. Med eget plåtslageri, interna utbildningar, kontrollerande checklistor för takinspektion och utbildningsfilmer som vi delar med oss av på vår YouTube-kanal säkerställer vi högsta noggrannhet för varje unikt tak. Vi förvaltar din investering på bästa sätt så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
Elsa-Brändströms-gata-67,-Hägersten–00006-Hög-gigapixel-low_res-width-5272px-WEBBEN
Gul villa med röda takpannor och svart plåtdetaljer
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer
Ljusgrön villa med orangea takpannor

Många referenser i Solna

Solna har en varierande bostadsstruktur med olika typer av boende, det finns mestadels lägenheter men även trevliga villakvarter med både äldre och nyare villor. Vi har lång erfarenhet av takarbeten i Solna och är du intresserad av referenser från tidigare takarbeten vi gjort är du varmt välkommen att höra av dig. Är du intresserad av en kostnadsfri översyn får du gärna ringa oss idag så bokar vi in ett möte.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Solna.

Fakta

Om Solna

Solna kommun är en kommun i Stockholms län, belägen strax norr om Stockholms innerstad, med Solna som centralort och tätbebyggelse som huvudsakligen tillhör tätorten Stockholm. År 1994 inrättades en nationalstadspark i kommunen som inkluderar några av Sveriges vackraste parklandskap. Denna inkluderar Haga slottUlriksdals slott och Brunnsviken. En av Sveriges nordligaste bokskogar hittas vid Ulriksdal och vid Ulriksdals slott mynnar Igelbäcken, med den sällsynta fiskarten grönling, ut.

 

Invånare: 85 450 (2022)
Yta: 21,66 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa