Gul villa med röda takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Upplands Bro

Takläggare i Upplands Bro

Letar du efter en pålitlig takläggare i Upplands Bro? Vi är en välrenommerad takfirma med goda referenser som är specialiserade på takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Upplands Bro

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att hjälpa dig att upptäcka eventuella fel och brister på ditt tak. Om rekommendationen är att lägga om taket, får du en detaljerad offert för en takomläggning av högsta kvalitet med 15 års garanti. Vid behov av reparation lokalt får du även en detaljerad offert för det.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Takläggningsbranschen kan upplevas komplicerad och det är inte konstigt när priser och åtgärdsförslag varierar så mycket. I Sverige råder en brist på kompetenta takläggare och plåtslagare, vilket har lett till att många takläggarföretag erbjuder kortlivade och ohållbara lösningar, såsom att måla om taket i stället för att byta ut dåliga plåtar som läcker i skarvarna. Detta kan leda till läckage och kostsamma skador för villaägare.

 

När är det dags att byta tak?

För att undvika läckage, fuktskador och mögel är det viktigt att ha ett tätt tak som skyddar bostaden. Ett taks livslängd är vanligtvis cirka 30–50 år om det har lagts på ett korrekt sätt och underhålls regelbundet. Taket bör bytas ut när takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt när det senast byttes ut. För att ta reda på detta krävs hjälp av en riktigt kunnig takläggare. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid en kostnadsfri översyn och detaljerad offert för takläggning i Upplands Bro.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett prisbelönt familjeföretag som under lång tid har byggt upp en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket. Vi känner en enorm stolthet över att skapa Sveriges bästa tak. Vi har ett eget plåtslageri, genomför interna utbildningar, använder checklistor för takkontroll och delar även med oss av vår kunskap genom utbildningsfilmer på vår YouTube-kanal. Med vårt kvalitetssystem säkerställer vi högsta noggrannhet för varje unikt tak. Vi förvaltar din investering så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
Vit villa med svarta takpannor
vit villa med svarta takpannor
Elsa-Brändströms-gata-67,-Hägersten–00006-Hög-gigapixel-low_res-width-5272px-WEBBEN
Gul villa med röda takpannor och svart plåtdetaljer
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer

Många referenser i Upplands Bro

Upplands Bro är en kommun med närhet till både natur och stad, vilket ger en bra balans mellan livet i Stockholm och möjligheter till friluftsliv och natursköna upplevelser. Det finns många fina bostadsområden i Upplands Bro med en blandning av äldre och modernare villor, vi har kompentensen som krävs för takomläggningar och takrenoveringar på båda delar. Vi har lång erfarenhet av takarbeten i Upplands Bro och är du intresserad av referenser så är du varmt välkommen att kontakta oss. Om du är intresserad av en kostnadsfri översyn så är det bara att ringa oss idag så bokar vi in en tid.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Skärmavbild 2023-12-28 kl. 11.38.02

Fakta

Om Upplands Bro

Upplands-Bro kommun är en kommun i nordvästra delen av Stockholms län. Kommunens centralort är Kungsängen. Kommunen har ett typiskt mälarlandskap, vilket betyder skogklädda, delvis kalspolade moränhöjder och stora lerslätter. Det lokala näringslivet har blivit starkt påverkat av närheten till Stockholm.

Invånare: 29 346 
Yta: 325,23 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa