Vit enplansvilla med orangea takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Upplands Väsby

Takläggare i Upplands Väsby

Är du på jakt efter en pålitlig takläggare i Upplands Väsby? Välkommen till oss på VillaTakspecialisten, där vi är specialister på takarbete för villor och stolta över våra goda referenser från nöjda kunder.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Upplands Väsby

Vi erbjuder kostnadsfria, noggranna takinspektioner för att upptäcka eventuella fel och brister på ditt tak. Oavsett om rekommendationen är en takomläggning eller lokal reparation, så får du en detaljerad offert skräddarsydd för dina behov.

Reco 9år alla

Viktigt att välja en seriös takläggare

I takläggningsbranschen kan det vara en utmaning att hitta rätt, särskilt när det kan vara stora variationer i priser och åtgärdsförslag. Tyvärr finns det en brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige, vilket ibland leder till kortsiktiga lösningar från vissa takföretag. Vi sätter kvaliteten i fokus och undviker ohållbara lösningar, som att enbart måla om ett läckande tak, då vi vet att ett väl utfört takarbete är avgörande för att undvika skador av fukt och mögel i huset.

 

När är det rätt att byta tak?

Med ett korrekt utförande och regelbundet underhåll kan ett tak hålla i ca 30–50 år. Det kan vara dags för en takomläggning om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt vid senaste omläggningen. För att avgöra detta behöver taket inspekteras av någon riktigt kompetent. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri översyn och en detaljerad offert för takomläggning i Upplands Väsby.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är inte bara ett familjeföretag, utan även prisbelönta experter på takläggning med historia sedan 1979. Vår långa erfarenhet har hjälpt oss bygga upp en oslagbar kompetens, driven av vårt genuina intresse för hantverket. Vi har ett eget plåtslageri, genomför interna utbildningar och delar gärna med oss av vår kunskap genom utbildningsfilmer på YouTube. Med ett kvalitetssystem som säkerställer högsta noggrannhet i varje unikt tak, så förvaltar vi din investering på bästa sätt, vilket ger dig trygghet med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Röd villa med svart tegeltak
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Gul villa med röda takpannor och svart plåtdetaljer
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer
Gul villa med orangea takpannor
vit villa med svarta takpannor

Många referenser i Upplands Väsby

Upplands Väsby är omgiven av både grönområden och vatten. Kommunen har närhet till Mälaren och har flera sjöar och naturområden som erbjuder möjligheter till friluftsliv. I Upplands Väsby finns det många fina villaområden och vi har lång erfarenhet av takarbeten där. Är ni intresserade av referenser från tidigare arbeten är det bara att höra av sig och är ni intresserade av en kostnadsfri översyn så får ni gärna ringa oss idag.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Skärmavbild 2023-12-28 kl. 12.13.47

Fakta

Om Upplands Väsby

 

Upplands Väsby är en del av tätorten Upplands Väsby och Sollentuna, samt centralort i Upplands Väsby kommun i Stockholms län. Europaväg 4 och Ostkustbanan går genom orten. 

 

Invånare: 41 449 
Yta: 14,17 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa