2020-07-25-Plöjarvägen 94-Västerhaninge-24
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Haninge

Takläggare i Haninge

Letar du efter en pålitlig takläggare i Haninge? Vi på VillaTakspecialisten är proffs på takarbete för villor och har goda referenser från nöjda kunder.

15_garanti

Proffs på takläggning i Haninge

 

 Vi erbjuder kostnadsfria översyner där vi noggrant granskar ditt tak för att lokalisera eventuella fel och brister. Om rekommendationen är en takomläggning får du en detaljerad offert med 15 års garanti på en takomläggning av högsta kvalitet. Vid behov av reparation får du även en detaljerad offert för det.

Reco 9år alla

Viktigt att välja en seriös takläggare

Det kan vara en utmaning att hitta en seriös takläggare, särskilt när det finns så stora variationer i åtgärdsförslag och priser. I Sverige råder en brist på kompetenta takläggare och plåtslagare, vilket ibland resulterar i kortsiktiga lösningar från vissa takföretag. Vissa företag föreslår till och med att måla om ett läckande tak och påstår att det förlänger takets liv med upp till 20 år, vilket inte är korrekt. Ett väl utfört takarbete och ett tätt tak är avgörande för att undvika skador av fukt och mögel i huset.

 

När är det dags att byta tak?

Ett tak läggs om, antingen tak-materialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt sist det lades om. Ett korrekt lagt tak med högkvalitativa material har en livslängd på cirka 30–50 år med regelbundet underhåll. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid kostnadsfria översyner och detaljerade offerter för takläggning i Haninge.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett familjeföretag med tre generationer takläggare som byggt upp en kompetens som är oslagbar tack vare vårt genuina intresse för hantverket, förvaltning av alla erfarenheter och stoltheten i att skapa Sveriges bästa tak. Vi har ett eget plåtslageri, genomför interna utbildningar och delar med oss av vår kunskap genom utbildningsfilmer på YouTube. Vi har även ett kvalitetssystem som säkerställer högsta noggrannhet in i detalj för varje unikt tak, så förvaltar vi din investering på bästa sätt så du kan leva och bo tryggt i många år framöver.

Neptunusvägen-9,-Huddinge-00002-Hög-gigapixel-low_res-width-5272px-WEBBEN-5
Vit villa med svarta takpannor
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Vit villa i Bromma med röda tegelpannor
Svart villa med svarta takpannor

Många referenser i Haninge

Haninge är en kommun som ligger vackert till med närhet till naturen och havet samtidigt som det är ett kort pendlingsavstånd till Stockholm City. Vi har under åren utfört många takläggningar och takrenoveringar av villatak i Haninge kommun och fått goda referenser från nöjda kunder. Oavsett om ditt hus ligger på fastlandet eller på någon av kommunens öar vet vi vad som krävs för att lägga ett tak som passar huset, den omgivande miljön och som håller för väder och vind. Kontakta oss för referenser eller ring oss idag för en kostnadsfri översyn.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta-Haninge

Fakta

Om Haninge

Haninge kommun är en skärgårdskommun söder om Stockholm som tillhör Södermanlands landskap. Från Stockholm tar du dig snabbt och smidigt till Haninges orter och öar med pendeltåg, bussar och skärgårdsbåtar.

Invånare: 91 294 
Yta: 2177.4 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa