Röd trävilla med orangea takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Enskede

Takläggning i Enskede

Behöver du en pålitlig takläggare för din villa i Enskede? Vi är en välrenommerad takfirma med specialisering inom takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Enskede

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att upptäcka eventuella fel och brister på ditt tak. Baserat på vår bedömning får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning om det behövs. Alternativt får du förslag på lokal reparation om det räcker för att åtgärda problemet.

 

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Det är av yttersta vikt att välja en seriös takläggare eftersom takläggningsbranschen kan vara förvirrande, med skiftande åtgärdsförslag och priser. Vi är medvetna om den utbredda bristen på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige, vilket har lett till att många takföretag erbjuder kortvariga och ohållbara lösningar, som att endast måla i stället för att byta ut dåliga plåtar som läcker vid skarvarna. Detta kan orsaka läckage och oväntade kostnader för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

Om du har ett gammalt tak eller ett tak som läcker så är det mycket möjligt att det är dags för en takomläggning. Ett tak som är korrekt lagt med material av hög kvalitet har en livslängd på ca 30–50 år om det underhålls under sin livslängd. Vi rekommenderar att taket inspekteras av en verkligt kunnig takläggare för att avgöra om det behöver läggas om. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid kostnadsfria översyner och detaljerade offerter för takläggning i Enskede.

 

Erfarenhet sedan 1979

Med vår långa erfarenhet sedan 1979 är VillaTakspecialisten ett prisbelönt familjeföretag. Vi har en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket, noggrann dokumentering av alla erfarenheter och stoltheten i att skapa de bästa taken i Sverige. Vi har ett eget plåtslageri, genomför intern utbildning, har kontrollerande checklistor för takinspektion och delar även med oss av utbildningsfilmer på Youtube. Med ett kvalitetssystem som garanterar noggrannhet i varje detalj för varje unikt tak, förvaltar vi din investering på bästa sätt för att du ska kunna leva och bo tryggt i många år framöver.

Våra takomläggningar

Vi har under åren utfört ett flertal projekt runt om i Stockholm. Här nedanför kan du se bilder från några av dem.

Ljusgrön villa med orangea takpannor
svart trävilla med röda takpannor och blå trädetaljer
Vit villa med rött tegeltak
Röd villa i Enskede med röda takpannor
Vit villa med grönt mansardtak

Många referenser i Enskede

Enskede är en idyllisk ort i Stockholm med flera fina områden med charmiga villor i vackra färger. Enskede är sitt eget lilla samhälle med närhet till både stan och grönområden. Det finns många vackra och unika villor och vi har lång erfarenhet av takarbeten i Enskede med nöjda kunder. Kontakta oss för referenser eller ring oss idag för en kostnadsfri översyn.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Enskede

Fakta

Om Enskede

Enskede tillhör Söderort och är en del av stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör som består av stadsdelarna Enskedefältet, Enskede gård, Gamla Enskede, Bandhagen, Hagsätra, Högdalen, Johanneshov, Rågsved, Stureby, Årsta (förutom Årsta holmar), Örby och Östberga. I Enskede finns goda kommunikationsmöjligheter med tunnelbanans gröna linje.

Invånare: 96 916 (2019) 

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa