Folkungagatan-4-Södertälje-3
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Södertälje

Takläggare i Södertälje

Letar du efter en pålitlig takläggare i Södertälje? VillaTakspecialisten är en välrenommerad takfirma som är specialiserade på takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Södertälje

Vi erbjuder kostnadsfria taköversyner för att noggrant undersöka och lokalisera eventuella fel och brister på ditt tak. Om rekommendationen är att göra en takomläggning, så får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning. Alternativt, om lokala reparationer räcker för att åtgärda problemet, ger vi dig förslag på det.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en pålitlig takläggare

Takläggningsbranschen kan vara komplex, särskilt när priserna och åtgärdsförslagen varierar så mycket. Dessvärre finns det en stor brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige, vilket visar sig när många takläggarföretag erbjuder kortsiktiga och ohållbara lösningar, som att endast måla om taket i stället för att byta ut dåliga plåtar som läcker vid skarvarna. Detta kan leda till läckage och oväntade kostnader för villaägare.

 

När är det för en takomläggning?

För att undvika fuktskador, mögel och läckage är det avgörande att ha ett tätt tak som skyddar din bostad. Ett korrekt installerat tak med kvalitetsmaterial har normalt en livslängd på 30–50 år, förutsatt att det underhålls regelbundet. Om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt vid senaste omläggningen bör man överväga att byta ut taket. För att få en professionell bedömning erbjuder vi alltid en kostnadsfri översyn och en detaljerad offert för takläggning i Södertälje.

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett prisbelönt familjeföretag med lång erfarenhet sedan 1979. Vi har byggt upp en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket, förvaltning av alla erfarenheter och stolthet över att leverera Sveriges bästa tak. Med eget plåtslageri, interna utbildningar, kontrollerande checklistor för takinspektion och utbildningsfilmer som vi delar med oss av på vår YouTube-kanal, säkerställer vi högsta noggrannhet i varje unikt tak. Vi förvaltar din investering på bästa sätt så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Gul villa med röda takpannor och svart plåtdetaljer
Ljusgrön villa med orangea takpannor
vit villa med svarta takpannor
Röd villa i Enskede med röda takpannor
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer

Många referenser i Södertälje

I Södertälje finns det många vackra naturområden och grönområden. Det finns även många trevliga villaområden, både på landsbygden och mer stadsnära. Oavsett vilken stil, ålder eller skick ditt hus är i har vi på VillaTakspecialisten kompetensen och erfarenheten att lägga ett tak som både är snygg och funktionellt som håller för väder och vind. Vi har lång erfarenhet av takarbeten på villor i Södertälje med många nöjda kunder, är du intresserad av referenser får du gärna kontakta oss. Är du intresserad av en kostnadsfri offert får du gärna ringa oss idag.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Södertälje.

Fakta

Om Södertälje kommun

Södertälje kommun ligger i Södermanland och centralorten Södertälje är den största staden i landskapet. Närheten till riksvägarna E4 och E20 gör att Södertälje ligger på pendlingsavstånd till Stockholm och förbinder kommunen med resten av Sverige.

Invånare: 98 830 (2019) 
Yta: 694 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på tak