röd villa med orangea takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Österåker

Takläggare i Österåker

Bor du i villa och behöver en pålitlig takläggare i Österåker? Hos VillaTakspecialisten hittar du den kompetens du söker! Vi är en väletablerad takfirma med specialisering inom takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Österåker

Med kostnadsfria takinspektioner ger vi ditt tak en noggrann granskning för att upptäcka eventuella fel eller brister. Oavsett om rekommendationen är en takomläggning eller lokal reparation, kan du förvänta dig en skräddarsydd offert av högsta kvalitet.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Takläggningsbranschen kan vara en labyrint där priser och åtgärdsförslag varierar stort beroende vilka man kontaktar. Tyvärr har vissa takföretag bristande kunskap om korrekt takläggning och det finns en brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige. Denna brist leder ibland till ohållbara och kortsiktiga lösningar där vissa takläggarföretag kan rekommendera att måla om taket i stället för att åtgärda läckande skarvar. Det kan resultera i kostsamma problem för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

Ett tätt tak som skyddar din bostad från fuktskador, mögel och läckage är av största vikt. Ett väl utfört takarbete med material av hög kvalitet har en livslängd på cirka 30–50 år, förutsatt att det underhålls regelbundet. Om det är dags att lägga om taket beror på om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades korrekt vid den senaste omläggningen. För att få en korrekt bedömning behöver taket inspekteras av en riktig expert. Hos VillaTakspecialisten erbjuder vi alltid kostnadsfria takinspektioner och detaljerade offerter för takläggning i Österåker.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett väletablerat familjeföretag med lång erfarenhet inom takläggning. Vår gedigna erfarenhet har byggt upp en oslagbar kompetens, drivet av vårt genuina intresse för hantverket. Vi har ett eget plåtslageri, interna utbildningar och delar med oss av vår kunskap genom utbildningsvideor på YouTube. Vi har också ett eget kvalitetssystem som säkerställer noggrant utfört arbete på varje unikt tak. Vi förvaltar din investering på bästa sätt och ger dig trygghet med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med svarta takpannor
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer
Röd villa i Enskede med röda takpannor
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Vit villa med rött tegeltak
svart trävilla med röda takpannor och blå trädetaljer

Många referenser i Österåker

Österåker är känd för sitt vackra skärgårds- och sjönära läge och sina många öar och natursköna platser. I Österåker finns en variation av bostäder, från traditionella skärgårdshus och villor till moderna hus och vi har lång erfarenhet av takarbeten i Österåker med nöjda kunder och fina referenser. Är du intresserad av att ta del av våra referenser är du varmt välkommen att kontakta oss och är du intresserad av en kostnadsfri översyn får du gärna ringa oss idag.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Skärmavbild 2023-12-28 kl. 12.57.51

Fakta

Om Österåker kommun

Österåkers kommun är en kommun i Stockholms län. Centralort är Åkersberga. Kommunen är belägen vid Bottenhavet och det finns rikligt med sjöar.
 

Invånare: 45 574
Yta: 554,5 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på tak