Björkuddsvägen-117—Ekerö-6
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare på Ekerö

Takläggare på Ekerö

Bor du i villa och letar efter en takläggare på Ekerö? Vi är en takfirma med goda referenser som är specialiserade på takläggning och plåtslageri på villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning på Ekerö

Vi hjälper dig med inspektion och lokalisering av eventuella fel och brister av ditt tak kostnadsfritt. Är rekommendationen att lägga om taket så får du en detaljerad offert på en takomläggning av högsta kvalitet med 15 års garanti. Är rekommendationen lagning lokalt så får du en detaljerad offert på det.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en seriös takläggare

Takläggningsbranschen kan upplevas som en djungel och det är inte så konstigt när både priset och åtgärdsförslag skiljer sig så mycket. 9 av 10 takföretag vet inte hur man lägger tak korrekt och det råder stor brist på kompetenta takläggare och plåtslagare i Sverige. Det visar sig inte minst när många takläggningsföretag ger kortsiktiga och ohållbara lösningar, så som att måla om taket i stället för att byta dåliga plåtar som läcker i skarvarna. Det leder ofta till läckage och kostsamma skador för villaägare.

 

När lägger man om ett tak?

För att slippa läckage, fuktskador och mögel är det viktigt att man har ett tätt tak som skuddar bostaden. Ett taks livslängd är ca 30–50 år om det har lagts på ett korrekt sätt och underhålls regelbundet. Man ska lägga om sitt tak när antingen tak-materialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt när det senast lades om. För att få reda på detta gäller det att man får hjälp av någon riktigt kompetent. Vi på VillaTakspecialisten erbjuder alltid en kostnadsfri översyn och detaljerad offert för takomläggning på Ekerö.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett prisvinnande familjeföretag som under lång tid byggt upp en kompetens som är oslagbar tack vare vårt genuina intresse för hantverket. Vi känner en otrolig stolthet över att skapa Sveriges bästa tak. Vi har ett eget plåtslageri, interna utbildningar, checklistor för kontroll av tak, utbildningsfilmer vi har skapat (som vi även delar med oss av på vår YouTube-kanal) och ett kvalitetssystem som säkerställer högsta noggrannhet för varje unikt tak. Vi förvaltar din investering så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
svart trävilla med röda takpannor och blå trädetaljer
Vit villa med svarta takpannor
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer
Ljusgrön villa med orangea takpannor
vit villa med svarta takpannor

Många referenser på Ekerö

Ekerö är en kommun med närhet till naturen med sina vackra vandringsleder och badplatser. En stor del av Ekerö är villaområden och det finns gott om vackra villor med unika detaljer. Vi har en stor passion och kunskap av att restaurera tak i tidsenlig stil och bevara detaljer. Vi har lång erfarenhet av takarbeten på villor i Ekerö och många kunder som är nöjda över sitt val av VillaTakspecialisten för deras takarbete, kontakta oss för att få referenser. Ring oss idag för en kostnadsfri översyn över ert unika tak.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Enköping

Fakta

Om Enköping

Enköping ligger i Uppland i Uppsala län och är centralort i kommunen med samma namn. Staden ligger invid E18 som går mellan Stockholm och Oslo och från Enköpings Resecentrum går tåg- och busstrafik som förbinder staden med andra delar av landet.

Invånare: 23 988 (2019) 
Yta: 1 126 ha

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på tak