Soluddsstigen-62-Vaxholm_5 (kopia)
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Sigtuna

Takläggare i Sigtuna

Är du en villaägare i Sigtuna som letar efter en pålitlig takläggare? Vi är en respekterad takfirma med gedigna referenser och är specialiserade inom takläggning och plåtslageri för villor. 

15_garanti

Takläggstr

Proffs på takläggning i Sigtuna

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att upptäcka eventuella fel och brister på ditt tak. Baserat på vår bedömning får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning om det behövs. Alternativt får du förslag på lokal reparation om det räcker för att åtgärda problemet.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en pålitlig takläggare

Att hitta en pålitlig takläggare kan vara förvirrande då man får olika priser och åtgärdsförslag från olika företag. Dessvärre är kompetenta takläggare och plåtslagare en bristvara i Sverige, vilket har lett till att många takföretag erbjuder kortvariga och ohållbara lösningar. Det är vanligt att de föreslår att bara måla om taket i stället för att byta ut dåliga plåtar som läcker vid skarvarna. Detta kan leda till läckage och oväntade kostnader för villaägare.

 

När bör man överväga att lägga om taket?

För att undvika läckage, fuktskador och mögel är det viktigt att ha ett tätt tak som skyddar bostaden. Ett taks livslängd är normalt mellan 30 och 50 år om det har lagts på rätt sätt och regelbundet underhålls. Om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt vid senaste omläggningen bör man överväga att lägga om taket. För att få en professionell bedömning rekommenderar vi alltid en kostnadsfri översyn och detaljerad offert för takläggning i Sigtuna.

 

Lång erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett prisbelönt familjeföretag med en gedigen erfarenhet sedan 1979. Vi har byggt upp en oöverträffad kompetens tack vare vårt äkta intresse för hantverket. Med ett eget plåtslageri, interna utbildningar, kontrollerande checklistor för takinspektion och utbildningsfilmer som vi delar på vår YouTube-kanal säkerställer vi högsta noggrannhet för varje unikt tak. Vi förvaltar din investering så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
Svart villa med svarta takpannor
Vit villa med svarta takpannor
svart trävilla med röda takpannor och blå trädetaljer
Gul villa med orangea takpannor
Hallonvägen-12,-139-30-Värmdö-00016-WEBBEN

Många referenser i Sigtuna

Sigtuna är en av Sveriges äldsta städer och staden omges av vacker natur med Mälaren och skogar i närheten. I Sigtuna finns det en variation av bostadstyper med allt från villor, radhus, parhus och lägenheter. Det finns både traditionella, äldre byggnader och modernare bostadsområden med nyproducerade bostäder. Oavsett om du har en äldre villa eller en nyare så har vi på VillaTakspecialisten lång erfarenhet när det kommer till takarbete och vi har många nöjda kunder från Sigtuna som vi har hjälpt med deras tak. Ring oss idag för en kostnadsfri översyn.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Skärmavbild 2023-12-28 kl. 09.16.26

Fakta

Om Sigtuna kommun

 

Sigtuna ligger vid Mälaren och grundades av Erik Segersäll runt år 980. Sigtuna var en av de tre första, anlagda städerna i dåvarande Sverige.
 
Invånare: 9 689 (2020)
Yta: 4,57 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på villa