Vit villa med gröna takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Takläggare i Sollentuna

Takläggare i Sollentuna

Letar du efter en pålitlig takläggare i Sollentuna? Vi på VillaTakspecialisten har många, goda referenser och vi är specialiserade på takläggning och plåtslageri för villor.

15_garanti

Takläggare

Proffs på takläggning i Sollentuna

Vi erbjuder kostnadsfria inspektioner för att identifiera eventuella fel och brister på ditt tak. Baserat på vår noggranna bedömning får du en detaljerad offert för en högkvalitativ takomläggning om det behövs. Om mindre reparationer räcker för att lösa problemen, ger vi även en detaljerad offert för detta.

Reco 9år alla

Viktigt att hitta en pålitlig takläggare

I takläggningsbranschen kan det vara förvirrande med olika priser och åtgärdsförslag. Tyvärr är kompetenta takläggare och plåtslagare sällsynta, vilket har lett till att vissa takföretag erbjuder kortvariga och ohållbara lösningar. Vissa företag kan till exempel föreslå enkla lösningar som att bara måla om taket i stället för att åtgärda de faktiska problemen, vilket i slutändan kan leda till läckage och oväntade kostnader för villaägare.

 

När är det läge att överväga en takomläggning?

För att undvika läckage, fuktskador och mögel är det viktigt att ha ett tätt tak som skyddar din bostad. Ett korrekt lagt tak med högkvalitativa material har normalt en livslängd på 30–50 år, förutsatt att det underhålls regelbundet. Om takmaterialet har nått sin naturliga livslängd eller om taket inte lades ordentligt vid senaste omläggningen bör man överväga en takomläggning. För att få en professionell bedömning erbjuder vi alltid en kostnadsfri översyn och en detaljerad offert för takläggning i Sollentuna.

 

Erfarenhet sedan 1979

VillaTakspecialisten är ett väletablerat familjeföretag med en gedigen erfarenhet sedan 1979. Vi har byggt upp en oslagbar kompetens tack vare vårt genuina intresse för hantverket. Med eget plåtslageri, interna utbildningar, kontrollerande checklistor för takinspektion och utbildningsfilmer som vi delar med oss av på vår YouTube-kanal säkerställer vi högsta noggrannhet för varje unikt tak. Vi förvaltar din investering på bästa sätt så att du kan känna dig trygg med ett tätt tak som skyddar din villa i många år framöver.

Vit villa med rött tegeltak
vit villa med svarta takpannor
Neptunusvägen-9,-Huddinge-00002-Hög-gigapixel-low_res-width-5272px-WEBBEN-5
Röd villa i Enskede med röda takpannor
Ljusgrön villa med orangea takpannor
Vit villa i Solna med röda takpannor och röda plåtdetaljer

Många referenser i Sollentuna

I Sollentuna finns både tätbebyggda områden och natursköna områden med skogar, sjöar och grönområden. Edsviken, Helenelund och Vaxmora är några av kommunens omtyckta bostadsområden och vi har lång erfarenhet av takarbeten i Sollentuna. Om du är intresserad av referenser från tidigare takarbeten i Sollentuna är du varmt välkommen att kontakta oss. Är du intresserad av en kostnadsfri översyn så kan du ringa oss idag så bokar vi in ett möte.

Våra tjänster

De tjänster vi erbjuder inom tak

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom tak: takomläggning, takservice, takmålning och mer. Här nedan kan du läsa mer om de tjänster vi har att erbjuda. 

Kontakt

Kontakta oss för en offert

Vill du ha en offert för en takomläggning? Kontakta oss, så sätter vi dig i kontakt med en av våra duktiga offertskrivare som kommer se till att du så snart som möjligt har en offert i handen. 

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

Adress
Karta över Sollentuna.

Fakta

Om Sollentuna

 

Sollentuna kommun är en del av Stockholms län och ligger i de södra delarna av Uppland. I Sollentuna finns goda kommunikationsmöjligheter med E4 som korsar kommunen, tågtrafik på Ostkustbanan och flera stopp i SL:s pendeltågstrafik samtidigt som Arlanda flygplats ligger på pendlingsavstånd.
 

Invånare: 73 660 (2019) 
Yta: 57,96 km²

Frågor & svar

Vanliga frågor

Det kan dyka upp många frågor då man först börjar fundera på att lägga om sitt tak. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi stöter på. Om din fråga inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss.

Frågor & svar

Kan man lägga om sitt tak på vintern?

Ja, det går mycket bra att göra. Under en takomläggning på vintern så läcker inte taket värme eftersom att det är isoleringen innanför taket som håller värmen.

Om man lägger om sitt tak, hur påverkar det de boende i huset?

Man kan räkna med en del oväsen från rivning och spikning. Det kan så klart också bli stökigt med tanke på material som rivs och nytt byggmaterial som fraktas in men efter varje arbetsdag ser vi till att städa undan efter oss och lägga material och redskap i ordning.

Hur lång tid tar det att lägga om ett tak?

Det varierar. Några faktorer som spelar in är takets storlek, var fastigheten står och utmaningsgrad (om det exempelvis är mycket brant eller om det finns mycket olika detaljer på taket såsom skorstenar, takfönster, takkupor, vinkelrännor mm). Ett "enkelt" villatak av normal storlek kan gå att lägga om på en till två veckor, men det finns som sagt flera olika saker som kan påverka denna tid.

Hur kan man förlänga takets livslängd?

Regelbundet underhåll är bästa sättet att förlänga livslängden. Man kan teckna ett serviceavtal där takservicearbetare kommer och tittar på ens tak varje år och bland annat rensar vattengångar och protokollför brister. Då kan får man en kontinuerlig uppdatering om hur det står till med taket och man får då reda på eventuella reparationer som behövs.

Takarbetare på tak