Plåtslageri i Stockholm

Plåtslageri 1

Plåtslagare i Stockholm

Plåtomläggning av ett villatak innebär att man byter takets plåtbeklädnad. Detta kan vara nödvändigt av flera skäl, inklusive åldrande av taket, skador från väder och vind, eller helt enkelt för att förbättra takets utseende och funktionalitet. Vi har lång erfarenhet av plåtomläggning och plåtdetaljer på villatak och vi lämnar alltid 15 års garanti på takomläggningar.

Plåtslageri 2

Här är de grundläggande stegen i processen för plåtomläggning av ett villatak:

  1. Inspektion och förberedelse: Innan arbetet börjar, måste taket inspekteras noggrant för att bedöma skador och bestämma om hela taket måste bytas eller om vissa delar kan repareras. Eventuell gammal plåt och eventuella andra material tas bort.

  2. Val av material: Efter inspektionen bestämmer man vilken typ av plåtmaterial som ska användas för omläggningen. Det kan vara olika typer av plåt, som t.ex. takplåt av galvaniserad stålplåt eller aluminium. Vi hjälper er med rådgivning så ni får det materialet som passar bäst för er villa.

  3. Montering av underlag: Innan den nya plåten läggs på, måste ett ordentligt underlag förberedas. Detta kan inkludera att installera takpapp, fuktspärrar och isolering för att säkerställa ett tätt och isolerat plåttak.

  4. Plåtomläggning: Plåtslagare kommer att skära och forma plåtarna enligt takets mått och form. Därefter monteras plåtarna på taket, vanligtvis med hjälp av skruvar eller nitar. Det är viktigt att säkerställa att plåten är ordentligt fäst och att alla skarvar och anslutningar är tätade för att förhindra läckage.

  5. Tätningsarbete: Efter att plåten har lagts på utför plåtslagaren tätning av skarvar och kanter med lämplig tätningsmassa eller tätband för att förhindra vatteninträngning.

  6. Slutlig inspektion: Efter att arbetet är klart utför man en slutlig inspektion för att säkerställa att taket är korrekt omklätt och inga problem kvarstår.

Plåtomläggning av ett villatak är en viktig uppgift som kräver skicklighet och noggrannhet för att säkerställa att taket är hållbart och väderbeständigt. Det är alltid bäst att anlita erfarna plåtslagare för att utföra arbetet och följa lokala byggregler och riktlinjer.

Fyll i för att bli kontaktad

VillaTakspecialisten

VillaTakspecialisten är ett familjeföretag med tre generationers takläggare. Vår långa erfarenhet och kompetens gör oss till ett tryggt val när det kommer till att byta tak och alla sorters plåtarbeten på din villa. Vi har ett genuint intresse för hantverket och känner stor stolthet i vårt arbete. Vi utför takarbeten och plåtslageri i hela Stockholmsområdet och har många fina referenser från bland annat Bromma, Enskede, Danderyd, Sundbyberg, Värmdö, Haninge och Huddinge.

Plåtdetaljer

Oavsett om du behöver hjälp med plåtdetaljer på ditt villatak eller en plåtomläggning kan vi på VillaTakspecialisten hjälpa dig. Våra plåtslagare har lång erfarenhet och ett genuint intresse av hantverket.

Plåttak är ett hållbart val

Det finns flera fördelar med plåttak: det är hållbart, det är lätt att hålla rent, det kan läggas på tak med låga lutningar och det är stilrent.

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här