Vit villa med orangea takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Gyllenstiernas väg – Järfälla

Gyllenstiernas väg - Järfälla

Takläggning

Villa

Takomläggning på Gyllenstiernas väg - Järfälla

Huset på Gyllenstiernas väg i Järfälla var i behov av en helomläggning.

Ibland sägs taket vara husets femte fasad, vilket var tydligt i fallet med denna villa där det slitna taket drog ner husets helhetsintryck. Dessutom fanns en risk för läckage och mögel som skulle kunna skada huset som helhet och leda till framtida höga reparationskostnader. Därför togs beslutet att ett nytt tak behövdes.  

Taket är av typen säteritak, vilket innebär att det är uppdelat i en övre och en undre del, åtskilda av ett plåtparti, där den undre halvan av taket sluttar brantare än den övre. Denna typ av tak var vanlig på gamla säterier, en typ av herrgårdar som var vanliga mellan 1600- och 1800-talet.

Med ett sådant kulturarv var det självklart att materialval och hantverk måste vara av högsta kvalitet. 

Vackert patinerade tegelpannor lades, och plåtdetaljer i en matchande röd nyans monterades. Till detta kom
även vita plåtdetaljer som passade husets vita fasader. Svarta hängrännor utgör en sorts nedre ram runt taket, och som kronan på verket monterades en välvd omegahuv på skorstenen för att skydda mot fallande regn och snö.

Det nya taket gör att de boende slipper oroa sig för mögel och läckor och de påföljande kostnaderna. Därför kan de njuta av att bo i ett vackert hus där de kan göra de saker som de faktiskt vill ägna sig åt.

Vit villa med orangea takpannor

Relaterade kundcase

Vit villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Östbovägen – Danderyd

De boende på Östbovägen i Danderyd fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som har hela 15 års garanti.
Tegelvilla med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Yxvägen – Älvsjö

De boende på Yxvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Det nya taket passar perfekt ihop med huset och kommer hålla tätt i många år framöver. 
Gul villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Wedtorpsvägen – Åkersberga

De boende på Wedtorpsvägen i Åkersberga fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Hela huset fick sig ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med fasaden.
Villa med tak av lertegelpannor
11 mars, 2024

Träningsvägen – Enskede

Denna fina villa på Träningsvägen i Enskede fick en takomläggning med nya takpannor av Vittinge enkupigt lertegel i orange kulör. Hela huset fick ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med den ljusa fasaden. De boende kan nu känna sig trygga med...
Vit villa med orangea betongpannor
11 mars, 2024

Tornfalksvägen – Älvsjö

De boende på Tornfalksvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i orange kulör. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hål...