Gul villa med vita knutar och mansardtak med orangea takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Kappelvägen – Nacka

Kappelvägen - Nacka

Takläggning

Villa

Takomläggning på Kappelvägen - Nacka

Med slitna takpannor och bristfälliga plåtdetaljer på Kappellvägen i Nacka skapades ett helhetsintryck som inte gjorde det övriga huset rättvisa. Eftersom det även förekom en risk för läckage och mögel, tog de boende beslutet att ett nytt tak behövdes.

 

Det färggranna gula huset fick ett lyft med takpannor i klassiskt tegelrött och röda plåtdetaljer. De vita vindskivorna och gavelbeslagen som monterades längs med gavlarna, kompletteras fint av de vita hängrännorna och stuprören.

Taksäkerheten uppdaterades och inkluderar en taklucka med tillhörande takstege och en gångbrygga, som gör det enkelt för exempelvis sotare att ta sig upp till och arbeta vid skorstenen. 

 

För att det ska vara säkert att röra sig i närheten av huset under töväder, utan att behöva tänka på nedglidande snö och is, monterades snörasskydd. 

 

De boende kan nu njuta av att bo i ett estetiskt tilltalande hus, som dessutom gör att de slipper oroa sig för de kostnader och det besvär som läckor och mögel skulle innebära. De kan istället helt ägna sig åt de saker som de faktiskt vill göra i och runt huset.

Gul villa med vita knutar och mansardtak med orangea takpannor

Relaterade kundcase

Vit villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Östbovägen – Danderyd

De boende på Östbovägen i Danderyd fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som har hela 15 års garanti.
Tegelvilla med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Yxvägen – Älvsjö

De boende på Yxvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Det nya taket passar perfekt ihop med huset och kommer hålla tätt i många år framöver. 
Gul villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Wedtorpsvägen – Åkersberga

De boende på Wedtorpsvägen i Åkersberga fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Hela huset fick sig ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med fasaden.
Villa med tak av lertegelpannor
11 mars, 2024

Träningsvägen – Enskede

Denna fina villa på Träningsvägen i Enskede fick en takomläggning med nya takpannor av Vittinge enkupigt lertegel i orange kulör. Hela huset fick ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med den ljusa fasaden. De boende kan nu känna sig trygga med...
Vit villa med orangea betongpannor
11 mars, 2024

Tornfalksvägen – Älvsjö

De boende på Tornfalksvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i orange kulör. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hål...