Röd villa i Salem med mansardtak med svarta takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Rönningevägen – Rönninge

Rönningevägen - Rönninge

Takläggning

Villa

Takomläggning på Rönningevägen i Rönninge

De boende på Rönningevägen i Rönninge, Salem hade lagt märke till att taket började se slitet ut, och vid en inspektion på vinden upptäcktes läckage och mögel. Det var tydligt att en takomläggning behövdes.

Det gamla taket revs och ett nytt och fräscht tak lades, bestående av svarta betongpannor och svarta plåtdetaljer. Vita vindskivor, som sitter längs med gavlarna, valdes för att passa in med husets vita knutar och fönsterramar. På de båda skorstenarna monterades svarta omegahuvar som med sin välvda plåt effektivt skyddar mot regn och snö.

Moderna taksäkerhetsdetaljer monterades, vilka gör det möjligt att enkelt och säkert beträda taket i framtiden, exempelvis för en sotare. Dessa detaljer innefattar en takstege och en gångbrygga, som självklart båda två är i svart för att passa ihop med taket i övrigt. 

De boende kan nu fullt ut njuta av naturen och närheten till vattnet, utan att behöva störas av den distraktion som ett slitet och läckande tak innebär.

Röd villa i Salem med mansardtak med svarta takpannor
Röd villa i Salem med mansardtak med svarta takpannor
Svart omegahuv på skorsten
Röd villa i Salem med mansardtak med svarta takpannor

Relaterade kundcase

Vit villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Östbovägen – Danderyd

De boende på Östbovägen i Danderyd fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som har hela 15 års garanti.
Tegelvilla med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Yxvägen – Älvsjö

De boende på Yxvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Det nya taket passar perfekt ihop med huset och kommer hålla tätt i många år framöver. 
Gul villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Wedtorpsvägen – Åkersberga

De boende på Wedtorpsvägen i Åkersberga fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Hela huset fick sig ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med fasaden.
Villa med tak av lertegelpannor
11 mars, 2024

Träningsvägen – Enskede

Denna fina villa på Träningsvägen i Enskede fick en takomläggning med nya takpannor av Vittinge enkupigt lertegel i orange kulör. Hela huset fick ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med den ljusa fasaden. De boende kan nu känna sig trygga med...
Vit villa med orangea betongpannor
11 mars, 2024

Tornfalksvägen – Älvsjö

De boende på Tornfalksvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i orange kulör. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hål...