Röd villa med patinerade takpannor
  1. Start
  2. /
  3. Referenser
  4. /
  5. Tallsätravägen – Rönninge

Tallsätravägen - Rönninge

Takläggning

Villa

Takomläggning på Tallsätravägen i Rönninge

Den vackra villan på Tallsätravägen i Rönninge med sina faluröda väggar och vita knutar, inglasade veranda och skorstenar i tegel, väckte tankarna på klassiska lantliga hus från tidigt 1900-tal. Det enda som gjorde huset till mindre än idylliskt var det gamla och slitna taket, som riskerade att börja läcka och därmed skada husets virke. Därför beställdes en takomläggning.

Denna takomläggning behövde ta husets övergripande stil i beaktande, och med det i åtanke valdes vackert patinerade takpannor i tegel. Dessa passade perfekt in med huset som helhet och gav huset det lyft det behövde.

Även de plåtar som monterades längs med gavlarna och runt skorstenarna valdes för att passa in med husets stil. Ett felaktigt val hade varit alldeles för iögonfallande och hade sett opassande ut. De plåtar som nu är monterade på taket bidrar till helhetsintrycket på ett subtilt men ändå märkbart sätt.

Röd villa med patinerade takpannor
Röd villa med patinerade takpannor

Relaterade kundcase

Vit villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Östbovägen – Danderyd

De boende på Östbovägen i Danderyd fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som har hela 15 års garanti.
Tegelvilla med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Yxvägen – Älvsjö

De boende på Yxvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Det nya taket passar perfekt ihop med huset och kommer hålla tätt i många år framöver. 
Gul villa med tak av svarta betongpannor
13 mars, 2024

Wedtorpsvägen – Åkersberga

De boende på Wedtorpsvägen i Åkersberga fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i svart kulör. Hela huset fick sig ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med fasaden.
Villa med tak av lertegelpannor
11 mars, 2024

Träningsvägen – Enskede

Denna fina villa på Träningsvägen i Enskede fick en takomläggning med nya takpannor av Vittinge enkupigt lertegel i orange kulör. Hela huset fick ett lyft och det nya taket passar perfekt ihop med den ljusa fasaden. De boende kan nu känna sig trygga med...
Vit villa med orangea betongpannor
11 mars, 2024

Tornfalksvägen – Älvsjö

De boende på Tornfalksvägen i Älvsjö fick en takomläggning med nya takpannor av Jönåker Elegant, ytbehandlade tvåkupiga betongpannor i orange kulör. Det nya taket gav hela huset ett lyft och de boende kan känna sig trygga med ett tätt tak som kommer hål...