Stolta sponsorer av Älvsjö AIK FF

Om Älvsjö AIK FF

Älvsjö AIK FF har ca 2000 medlemmar och är en av Stockholms största fotbollsföreningar. Förutom allt fantastiskt arbete Älvsjö AIK FF gör för barn och ungdomar när det kommer till att utvecklas inom fotbollen så har de även ett stort samhällsengagemang. Det är viktigt att ge barn och unga en bra start i livet och att de kan utvecklas utifrån att känna tillhörighet, glädje och gemenskap. Älvsjö AIK FF:s vision är att vara en ansvarstagande fotbollsförening och en aktiv och god samhällsaktör som tar ansvar för barn och ungdomars sportsliga och sociala utveckling. De ska agera som förebilder och inspirera till mer fysisk aktivitet, tillhörighet, omtanke samt respekt för varandra som en del av gemenskapen.

 

Älvsjö AIK FF:s värdegrund:

Glädje

Vår verksamhet ska präglas av glädje. Genom glädje utvecklar vi gemenskap, motivation och framtidstro.

 

Gemenskap

Med omtanke och respekt för varandra skapar vi tillsammans en positiv, inkluderande och trygg miljö.

 

Utveckling

Individen är i fokus och ges möjlighet till att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och sin egen takt.

Nytt för i år i Älvsjö AIK FF

Något som går ihop med att ta samhällsansvar är att alla lag ska ha en person som är värdegrundsansvarig. Det arbetet är redan påbörjat och de flesta lag har redan en tilldelad värdegrundsansvarig som samlar ihop barnen och pratar om värdegrunden och vikten av gemenskap, respekt för varandra och glädje. Det pågår även en undersökning och djupintervju med flickor som är mellan 12 och 15 år för att få veta vad de behöver och på vilket sätt de behöver hjälp för att utvecklas och fortsätta med fotbollen. Detta är ett initiativ som startades för att förhindra att många tjejer slutar med fotboll när de kommer upp i gymnasieåldern. På det här sättet kan man få reda på vad de behöver och ge dem det de förtjänar så att de kan fortsätta med fotbollen.  

 

Parafotboll

Älvsjö AIK FF har ett parafotbollslag som heter Solstrålarna för flickor mellan 6 och 16 år med en intellektuell funktionsnedsättning. Där finns lärare som har kompetens kring parasport och NPF. Förutom träningar varje måndag gör de annat kul såsom att ha glasskalas, gå och titta på fotbollsmatcher och ha säsongsavslutning på Junibacken.

Stolta sponsorer av Älvsjö AIK FF 1

Stolta sponsorer

VillaTakspecialisten har varit en stolt sponsor för Älvsjö AIK FF under 10 års tid. År efter år har vi valt att fortsätta stötta Älvsjö AIK FF i allt de fina arbete de gör för barn och ungdomar. Som företag är det viktigt att ta samhällsansvar och för oss är det en självklarhet att bidra till föreningsverksamheter som finns till för barn och ungdomars fysiska och sociala hälsa. Vårt sponsorskap har bidragit till deras arbete med att ge barn och unga en meningsfull och rolig sysselsättning och en ökad trygghet. Det har även bidragit till att ge barn och unga en bra start i livet och en chans att utvecklas genom att känna tillhörighet, glädje och gemenskap.

 

Med hjälp av sponsorskapet finns det nu fler anställda tränare som är duktiga och utbildade som hjälper unga att utvecklas. Det finns även möjlighet för barn att testa på fotboll om man är nybörjare, även för de som är i 12–13-årsåldern. Det ger dem möjlighet att träna upp sig innan de börjar i ett lag. Något som ligger oss varmt om hjärtat är möjliggörandet för idrottande barn i regionen som hemifrån inte har tillräckligt ekonomiskt stöd för föreningslivet.

 

VillaTak-Knattecup

Den 13 maj i år spelades den allra första VillaTak-Knattecupen där Älvsjö AIK FF:s yngre spelare, födda 2016, fick träna och testa på matchspel. Givetvis fick alla deltagare en medalj för sin medverkan och förstås varsin glass! Domarna bestod av Älvsjö AIK FF:s egna nyutbildade domare i 14–15-årsåldern. Under dagen pratade Älvsjö AIK FF om matchmiljö med publiken för att peppa och stötta barn och unga domare på ett bra sätt. Dagen blev en succé och för många barn var det den första matchen någonsin vilket gjorde att det var extra speciellt att se.

Stolta sponsorer av Älvsjö AIK FF 2

Två stolta fotbollsspelare på VillaTak-Knattecup

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här