Takrenovering i Stockholm

Takrenovering 1

Takrenovering på villor

Ibland krävs det inte en takomläggning för att taket ska få en betydligt längre livslängd utan det kan räcka med en takrenovering. En takrenovering kan ha olika stor omfattning. Ibland kan det innebära ett rätt stort arbete där mycket material behöver bytas ut och ibland är det ett mindre arbete där det räcker med mindre reparationer. 

Det kan vara svårt att själv bedöma om det krävs en takomläggning eller om det räcker med en takrenovering. För att få reda på det krävs en taköversyn av någon som är verkligt kompetent. Ett gammalt tak eller ett tak som är lagt på ett felaktigt sätt kräver oftast en takomläggning och när reparationskostnaderna av taket blir för höga är det oftast mest kostnadseffektivt med en takomläggning. Ifall taket är i gott skick överlag med några färre skador eller brister är det möjligt att en takrenovering är en bra och kostnadseffektiv lösning. Vi har lång erfarenhet av takrenovering i Stockholm och hjälper er gärna med ert tak.      

Andra anledningar till att en takrenovering kan vara ett bra alternativ är vid läckageskador som har uppstått på grund av extrema väderförhållanden, om man ska installera solceller eller om man ska lägga till tilläggsisolering. Det kan även vara bra med en takrenovering om man ska göra en om- eller tillbyggnad, som att inreda vinden till exempel.

Takrenovering 2

Fyll i för att bli kontaktad

VillaTakspecialisten

VillaTakspecialisten är ett familjeföretag med tre generationers takläggare. Vår långa erfarenhet och kompetens gör oss till ett tryggt val när det kommer till takrenovering på din villa. Vi har ett genuint intresse för hantverket och känner stor stolthet i vårt arbete. Vi utför takarbeten i hela Stockholmsområdet och har många fina referenser från bland annat Bromma, Enskede, Danderyd, Sundbyberg, Värmdö, Haninge och Huddinge.

Hur en takrenovering går till kan skilja sig rätt mycket beroende på hur omfattande arbetet är, men några steg är alltid desamma

  1. Inspektion: Först måste taket inspekteras noggrant för att bedöma omfattningen av takrenoveringen och vilka åtgärder som behövs. Detta inkluderar att kontrollera takets material, eventuell skada på underlaget och om det finns tecken på fukt eller läckage.

  2.  Borttagning av gammalt material: Det gamla takmaterialet, som takpannor, måste tas bort noggrant. Detta är en nödvändig process för att säkerställa en jämn och hållbar installation av det nya takmaterialet.

  3. Reparation av underlaget: Eventuella skador på takets underlag måste åtgärdas innan det nya taket installeras. Detta kan innebära reparation eller ersättning av råspont eller andra underlagsmaterial.

  4. Installation av takmaterial: När underlaget är redo installeras det nya takmaterialet. Detta innebär att man noggrant lägger takpannor eller andra material enligt tillverkarens specifikationer och branschstandarder.

  5. Ventilation och isolering: Det är viktigt att se till att taket är ordentligt ventilerat och isolerat för att förhindra fuktproblem och energiförluster i byggnaden.

  6. Slutförande och inspektion: När takrenoveringen är klar städar vi upp efter oss och eventuellt skräp och materialrester tas bort. Efter det kontrolleras taket noggrant enligt vår checklista och sen lämnar vi över besiktningsprotokollet till er.

Vi utför takrenovering på tak i Stockholm med tegelpannor, betongpannor, plåttak, plegel och papptak.

En takrenovering är en betydande investering, men den är nödvändig för att bevara och skydda din byggnad. Det är viktigt att anlita professionella takentreprenörer med erfarenhet och expertis för att utföra arbetet korrekt och säkert.

Vi använder oss av cookies, för att kunna förbättra din upplevelse. Vill du läsa mer om vår cookie policy Klicka här